Cors que hi veuen…(Temporada setembre-decembre 2010 Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú)

Hola a tots, aquí teniu la nova temporada del  del que sóc director artístic. Espere us agradi la programació.
Cors que hi veuen…

I actuen en conseqüencia. No tinguen por de posicionar-se davant els espectacles que vegin, estan escollits per a això. Els invitem a que visquen les raons dels personatges de les distintes obres que aniran desfilant per la programació. I si quan surtin del teatre troben que cal canviar alguna cosa al seu voltant, per petita que siga, endavant. Ja ens aniràn contant. Mentrestant, aquí, en el Principal assajem nous reptes. Obrirem la temporada participant modestament en una coproducció amb el CAER de Reus i l’Escena Nacional d’Andorra sobre les faules de Lafontaine. Direcció d’Esther Nadal amb l’actriu Alba Sarraute i espai escènic del vilanoví Pep Durán. Els animals revelaràn comportaments humans en un espectacle molt musical on la paraula es farà poesia. I Sempre ens agrada també obrir temporada amb un espectacle per al públic infantil. Portem L’home cigonya dels Titellaires de Binéfar perquè és un espectacle que commou, captiva i fa pensar sobre el respecte a la naturalesa. I mantenim la nostra línia de programar espectacles internacionals. Philippe Genty i el seu Voyageurs Inmobiles. Ens assemblava que portar a aquest mestre de marionetistas i escriptor del subconscient humà era un encert i un luxe en aquesta temporada on els titelles i els objectes tenen una forta presència. No es perdin aquest espectacle. I abans del dia de difunts tindrem el mite del Dom Juan al Principal, servit excel·lentment per l’actor i marionetista Miquel Gallardo. Don Juan memòria amarga de mi obra escrita a partir de textos de Tirso de Molina, José Zorrilla, Molière i Josep Palau i Fabre. Més reptes, ampliem programació als dijous amb la intenció de buscar espectacles que puguen constituir cicles, que dialoguen entre si i també per donar cabuda a treballs que estan assajant-se, cuinant-se quan els programem. Vinga a descobrir-los. Començant amb el cicle Altres Veus, on gaudirem de dos monòlegs surtits directament de la consciència dels personatges: Primer Amor del nobel Samuel Beckett i Una actriu al divan d’Adolf Baqués, interpretats per Pere Arquillué i l’actriu vilanovina Montse Panero. Els esperem, doncs, també entre setmana. Al novembre tornen a Vilanova dos dels actors/autors més creatius i amb millor tempo escènic de Catalunya, Pako Merino i Diego Lorca, Titztina Teatre, amb el seu Exitus. I rebrem el Teatre Lliure amb un David Mamet, American Buffalo, una minuciosa i brillant direcció d’actors de Julio Manrique per a una faula, de nou els animals, que en el fons és un exercici étic situat en el païs més poderòs del món, Estats Units. Al desembre un text interpretat per Marta Marco que els posarà la pell de gallina: El Meu nom és Rachel Corrie, sobre els escrits de la pacifista de 23 anys assassinada el 16 de març del 2003 per un bulldozer a la banda de Gaza, Palestina. I la dansa tancarà el trimestre amb la companyia Brodas i el seu Brodas Bros, del carrer a l’escenari un espectacle d’hip hop generós i vital coreografiat pels germans Pol i Lluc Fruitós. I no obliden la nostra escola de l’espectador, enguany introduirem espectacles una hora abans de la funció i ens anima una frase de Leonardo da Vinci: «Més sabem, més estimem». Benvinguts al Teatre Principal, la funció està a punt de començar.